* بنحط الماء في إناء مع الزبدة والملح والسكر لحد ما تغلي بعدين بتشيليها من على النار وبتضيفي الدقيق كله مرة واحدة ونقلب حتى يتماسك ويتجانس الخليط وترجعيه مرة تانية على النار لمدة دقيقة
* يتم التقليب حتى تصبح العجينة شبة الكرة ونضع العجينة في وعاء بلاستيك لحد ما تبرد ثم يضاف البيض واحدة واحدة والفانيليا مع اخر بيضة مع التقليب
* نضع العجينة لما تبرد في الكيس اللي بنشكل فيه الكريم شانتيه في صينية مدهونة زيت ودقيق اعملي كور من العجينة ودخليها الفرن لمدة من 20:30 دقيقة في منتصف الفرن – الرف الاوسط إلي ان يحمر الوش وتبقي منتفخة قليلاً بعدين بتطلعيها من الفرن وسيبيها لحد ما تبرد
* اضربي الكريمة مع لبن أو ماء مثلج إلي ان تغلظ ثم قومي بعمل الكريم كراميل على النار وسيبيها كام دقيقة تبرد وبعدين حطيها على الكريم شانتيه واضربيها بالمضرب لحد ما يبقى لونها بيج حطي عليها النسكافيه واضربيها
* أما صوص الشيكولاتة فحطي كل مكوناته مع بعض على النار وقلبيها بعذ ذلك بنحضر قطعة بروفيترول وبنشقها من النص شوية وبتحشيها بالكريمة ونغمسها في الصوص وتوضع في بولة التقديم
* لازم نخلي بالنا ان تكون البولات صغيرة وكل واحدة فيها 4 قطع ونحط الصوص على الوش ويتم تزيينها بالكريمة على شكل وردات او بالشيكولاتة البيضا بعدين بتحطيها تسقع شوية في التلاجة او الفريزر وتقدم “البولة الصغيرة تعطي حوالى 350 سعراً حرارياً.
شهية طيبة
معلومات العضو
Kawtar
معلومات إضافية
عدد المساهمات : 125
تاريخ التسجيل : 21/10/2014
معلومات الاتصال
موضوع: رد: بروفيترول بالشوكولاطة و القهوة الثلاثاء أكتوبر 21, 2014 4:09 pm
معلومات العضو
nana
معلومات إضافية
عدد المساهمات : 106
تاريخ التسجيل : 30/05/2015
معلومات الاتصال
موضوع: رد: بروفيترول بالشوكولاطة و القهوة الأربعاء أغسطس 05, 2015 8:10 pm
معلومات العضو
Batoul
معلومات إضافية
عدد المساهمات : 190
تاريخ التسجيل : 07/07/2014
معلومات الاتصال
موضوع: رد: بروفيترول بالشوكولاطة و القهوة الخميس أغسطس 06, 2015 6:29 pm
سلمت يداااكي
معلومات العضو
Anfal
معلومات إضافية
عدد المساهمات : 179
تاريخ التسجيل : 07/07/2014
معلومات الاتصال
موضوع: رد: بروفيترول بالشوكولاطة و القهوة السبت أغسطس 08, 2015 9:36 pm